Jahodové tartaletky

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:

200 g hladkej múky

100 g masla

50 g SweetFamily práškového cukru

1 žltko

Na plnku:

400 g jahôd

150 g SweetFamily trstinového cukru

šťava z polovice citróna

3 lyžice kukuričného škrobu

Príprava

Na cesto spracujeme rukou v mise múku, maslo, práškový cukor a žĺtko na pevné cesto a uložíme ho na pol hodinu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. 300 g jahôd umyjeme a nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s cukrom a citrónovou šťavou a keď začne vrieť, pridáme kukuričný škrob a miešame, až kým sa nám hmota mierne nezahustí. Odstavíme z ohňa. Zbytok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a vystelieme nimi formičky na tartaletky. Do každej dáme do 3/4 plnku a na ňu ešte naukladáme nakrájané jahody. Cesto, ktoré nám ostalo vyvaľkáme a nakrájame na tenké prúžky. Tie naukladáme na vrch tartaletiek. Dáme piecť na 200°C cca 30 minút. Pred podávaním ešte posypeme práškovým cukrom. Z tohto množstva vyjde 6 kusov.

Vyhľadať