Jahodové venčeky z odpaľovaného cesta

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 60 - 70 min.

Obtiažnosť

Zloženie

20 venčekov

Na cesto:

100 g masla
100 g hrubej múky
10 lyžíc vody
4 vajícka


Na krém:
250 g mascarpone
3 lyžice SweetFamily práškového cukru
200 g rastlinnej smotany na šlahanie
300 g cerstvých jahôd

Príprava

Rúru zapneme na 200 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na cesto si do hrnca dáme maslo a vodu a necháme spolu zovrieť. Potom pridáme múku a dobre varechou premiešame. Odstavíme z ohňa a po jednom primiešame vajíčka. Cesto dáme do potravinárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a na plech tlačíme malé okrúhle kôpky veľkosti
vlašského orecha. Necháme medzi nimi cca 3 cm medzeru, lebo pri pečení sa zväčšia do výšky aj do šírky.

Dáme piecť pri 200°C na 20 minút a potom stiahneme teplotu na 150°C a ešte pečieme ďalších 10-15 minút.

Pri pečení neotvárame rúru, lebo by cesto spľaslo! Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť.
Keď sú venčeky vychladnuté, každý v 2/3 prerežeme a vnútro vydlabeme.

Z jahôd vyberieme 6 väčších kusov a tyčovým mixérom vymiešame dohladka na jahodové pyré. Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a jahodovým pyré a primiešame aj tuhú šľahačku.
Tento krém dáme do zdobiaceho vrecúška a naplníme ním vnútro venčekov. Zvyšné jahody nakrájame na tenké kolieska a uložíme ich na vrch krému. Prikryjeme vrchnou častou cesta a pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou.

Skladujeme v chlade.

Vyhľadať