Jemná mandľová bábovka

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

250 g hladkej múky

150 g mletých mandlí

100 g masla

150 g SweetFamily kryštálového cukru

3 vajíčka

100 ml smotany na šľahanie

1 balík kypriaceho prášku

pol lyžičky mandľovej arómy

práškový cukor SweetFamily na posypanie

Príprava

Rúru si predhrejeme na 180°C. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajíčka, mandľovú arómu a prilejeme smotanu na šľahanie. Múku zmiešame s kypriacim práškom a mletými mandľami, pridáme k zmesi a premiešame. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou a pomocou lyžice do nej rovnomerne rozotrieme cesto. Dáme piecť na cca 50 minút a ak by počas pečenia príliš hnedol vrch, tak prikryjeme papierom na pečenie. Po upečení vyberieme a necháme pár minút chladnúť vo forme a potom opatrne vyklopíme na tanier. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Vyhľadať