Jogurtová bábovka s čerešňami

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

4 vajíčka

250 g SweetFamily kryštálového cukru

130 ml oleja

160 g bieleho jogurtu

štipka soli

300 g polohrubej múky

1 balík kypriaceho prášku

100 g horkej čokolády

250 g čerešní

Príprava

Vajíčka rozdelíme, bielka začneme šľahať do tuha spolu so štipkou cukru. Keď už je pena tuhšia, postupne pridávame cukor a šľaháme, až kým nie je tuhá a lesklá. Pridáme po jednom žĺtka, olej, jogurt, múku zmiešanú s kypriacim práškom a nakoniec aj najemno nastrúhanú čokoládu. Rúru zapneme na 180°C. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou alebo strúhankou, nalejeme do nej polovicu cesta. Na to naukladáme vykôstkované čerešne a zalejeme druhou polovicou cesta. Pečieme cca hodinu. Po upečení necháme trocha vychladnúť, vyklopíme na tanier a necháme úplne vychladnúť. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Vyhľadať