Kávové mini cheesecaky

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (72)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

170 g Oreo sušienok
70 g rozpusteného masla
250 g jemného mäkkého tvarohu
250 g krémového syru Philadelphia
2 vajíčka
150 ml smotany na šľahanie
5 lyžičiek instantnej kávy
1 lyžica hladkej múky
pol šálky SweetFamily hnedého cukru
pol šálky SweetFamily Stevi cukru
300 ml smotany na šľahanie na ozdobu + kakao

Príprava

Rúru zapneme na 170°C. Sušienky pomelieme najemno a vymiešame s rozpusteným maslom. Plech na muffiny vystelieme papierovými košíčkami a na dno každej dáme lyžicu a pol sušienkovej zmesi. Popritláčame na dno rukou. V menšom hrnci dáme variť na miernej teplote smotanu na šľahanie a pridáme kávu. Varíme a miešame až kým sa káva úplne nerozpustí, potom odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Do veľkej misy dáme tvaroh, krémový syr, vajíčka, múku, oba druhy cukru a vychladnutý kávový krém a mixérom to všetko premiešame - len kým sa hmota nespojí. Ak by sme to miešali príliš dlho, vytvorili by sa v kréme vzduchové bublinky a pri pečení by vrch popraskal. Ihneď krém dávkujeme na keksíkový základ - do 3/4 košíčka. Na dno rúry dáme stredný plech naplnený mierne teplou vodou. Pečieme cca 35 minút. Po uplynutí tejto doby vypneme rúru, ale neotvárame ju. Necháme v nej mini cheesecaky vychladnúť a až po cca hodine a pol vyberieme z rúry a uložíme na noc do chladničky. Pred podávaním vyšľaháme smotanu do tuha a ozdobíme ňou vrch mini cheesecakov. Posypeme kakaom.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept