Krehký rebarborovo-jablkový koláč s mrveničkou

Recept od Recept od Fresshion (Reb´s kitchen)

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

4,0 (2)

Čas prípravy 45 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

1 plech

Na cesto:
200 g polohrubej múky
100 g masla (najlepšie je studené - priamo vytiahnuté z chladničky)
15 g SweetFamily Stevi cukru
1 vajce
Na náplň:
500 g rebarbory
3 stredne veľké jablká
200 g SweetFamily kryštálového cukru (môže byť aj hnedý)
3 kopcovité lyžice polohrubej múky
2 ČL škorice
Na mrveničku
100 g polohrubej múky
100 g SweetFamily hnedého cukru
100 g studeného masla
1 ČL škorice

Príprava

POSTUP:

Najskôr si pripravíme cesto. Na pracovnú dosku vysypeme múku s cukrom a pridáme na malé kúsky nakrájané maslo. Rukami to spracujeme na konzistenciu podobnú piesku, následne si do stredu urobíme jamku, do ktorej pridáme vajce a ručne vypracujeme hladké cesto. To vytvarujeme do guľôčky, zabalíme do fólie a necháme aspoň 30 minút odpočívať v chladničke. Medzitým si očistíme jablká s rebarborou a nakrájame ich na malé (cca 1-2 cm) kúsky. Zmiešame ich s kryštálovým cukrom a troma lyžicami múky so škoricou, tak aby bol každý jeden kúsok pekne obalený. Nakoniec si pripravíme aj mrveničku. Na tú ručne vypracujeme maslo s hnedým cukrom, múkou a škoricou až kým sa nám nevytvoria rovnomerné hrudky. Cesto po vybratí z chladničky rozvaľkáme na hrúbku asi 3-4 mm, dáme do okrúhlej formy (okraje môžeme ozdobiť vzorom, ktorý vznikne po otlačení vidličky), rovnomerne rozložíme ovocie a posypeme posýpkou.
Prvých 15 minút pečieme koláč v rúre vyhriatej na 190 stupňov. Potom znížime teplotu na 170 stupňov a dopekáme ešte asi 30 minút.

Vyhľadať