Maková štóla

Recept od Erika

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 90 min.

Obtiažnosť stredná stredná stredná

Zloženie

2 ks

1 PL Kryštálový cukor
250 g polohrubá múka
150 ml mlieko
štipka soľ
1 ks žĺtok
20 g droždie
50 ml olej
Maková plnka:
500 g mletý mak
200 g Kryštálový cukor
Hrsť hrozienka
100 g roztopené maslo
Na vrch:
Vrstva Práškový cukor
Trochu maslo

Príprava

V troche teplého mlieka, cukru a droždia urobíme kvások. Múku preosejeme, pridáme žĺtok, soľ, kvások, vlažné mlieko a miesime. Nakoniec prilejeme olej, vypracujeme cesto, ktoré prikryjeme a necháme kysnúť 30 - 40 minút. Vykysnuté cesto dáme na dosku, rozdelíme na dva bochníky.
2 formy na biskupský chlebík vymastíme. Cesto vyvaľkáme na obdĺžnik, pomastíme roztopeným maslom, posypeme makom zmiešaným s cukrom, hrozienkami a stočíme zľava do stredu a sprava do stredu. Preložíme do formy a popicháme vidličkou. Upečieme vo vyhriatej rúre pri 180 st. C 30 minút. Ešte teplé vyberieme, potrieme vrch a boky maslom a posypeme práškovým cukrom. Po vychladnutí ešte posypeme práškovým cukrom.

Vyhľadať