Malinovo - jahodový tart s rozmarínom z krehkého cesta

Recept od redvelvetcooking

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

2 stredné alebo jeden väčší tart

Krehké cesto:
260 g hladkej múky
30 g SweetFamily stevi cukru
1/2 kypriaceho prášku
2 žĺtka
150 ml kyslej smotany

Plnka:
nakrájané jahody, maliny (približne 300g-400g)
posypané SweetFamily trstinovým cukrom
2 vetvičky rozmarínu

Príprava

V miske zmiešame suché ingrediencie na krehké cesto a pomaly pridáme aj mokré - zamiešame žĺtka a smotanu a vypracujeme hladké cesto. Ak sa drobí pridáme trošku smotany, ak sa lepí pridáme trošku múky. Odložíme ho do chladničky aspoň na dve hodiny.
Vychladnuté cesto vyvaľkáme na kruh. Do stredu dáme ovocie a posypeme najemno nasekaným rozmarínom a trstinovým cukrom. Cukru dáme podľa chuti ovocia - ak je sladké, netreba ho veľa. Ovocie poukladáme na cesto tak aby po obvode zostalo cca 5 cm voľných, ktoré následne preklopíme cez ovocie a dosiahneme tak, že šťava, ktorú v rúre ovocie pustí nám nevytečie, no v strede zostane ovocie odokryté. Okraje ešte potrieme vajíčkom, aby sa pekne leskli.
Pečieme v rúre na 175°C, kým nie sú okraje krásne zlaté. Potom je tento jednoduchý, letný tart hotový! Podávať ho môžete aj s čerstvým ovocím alebo kyslou smotanou.

Vyhľadať