Mandľovo-čokoládový koláč s čerešňami

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

4 vajíčka

90 g SweetFamily trstinového cukru

100 g masla

100 g mletých mandlí

160 g hladkej múky

100 g horkej čokolády

2 lyžice kakaa

2 lyžičky sóda bikarbóny

2 lyžice rumu

350 g čerešní

Na čokoládovú polevu:

100 g masla

100 g horkej čokolády

1 lyžica kakaa

3 lyžice SweetFamily kryštálového cukru

3 lyžice mlieka

Príprava

V mise vyšľaháme maslo s cukrom a po jednom prišľaháme vajíčka. Pridáme mleté mandle, nastrúhanú čokoládu a rum, premiešame a nakoniec pridáme aj múku zmiešanú s kypriacim práškom. Cca 10 čerešní si odložíme na ozdobu koláča, zvyšok zbavíme kôstok a primiešame lopatkou k cestu. Rúru zapneme na 180°C, 18-20 cm tortovú formu vystelieme papierom na pečenie a naplníme cestom. Uhladíme povrch a dáme piecť na cca 45 minút. Po upečení necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Na čokoládovú polevu si všetky ingrediencie dáme do malého hrnca a zohrievame a miešame metličku na miernom ohni, kým nevznikne hladký krém. Ten nalejeme na vrch koláča a ozdobíme celými čerešňami. 

Vyhľadať