Mandľovo-mrkvová torta

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (56)

Čas prípravy 90 min.

Obtiažnosť stredná stredná stredná

Zloženie

jeden korpus (priemer 22 cm)

300 g mrkvy
200 g SweetFamily kryštálového cukru
250 g mletých mandlí
5 vajíčok
šťava z jedného citróna
1 lyžička mletej škorice
80 g hladkej múky
Na krém:
300 ml mlieka
1 balík mandľového pudingového prášku
2 lyžice SweetFamily kryštálového cukru
180 g masla (izbovej teploty)
80 g SweetFamily práškového cukru

Príprava

Mrkvu umyjeme, olúpeme a nastrúhame najemno. Rúru si zapneme na 180°C, tortovú formu (s priemerom 22 cm) vystelieme papierom na pečenie a strany potrieme maslom. Vajíčka rozdelíme, bielka vyšľaháme dotuha. Žĺtka vyšľaháme do peny s cukrom, pridáme citrónovú šťavu, nastrúhanú mrkvu, mleté mandle, škoricu a múku. Prešľaháme. Nakoniec lopatkou opatrne primiešame tuhý sneh z bielkov. Cesto nalejeme do formy a pečieme približne 50 minút. Keď začne hnednúť vrch, prikryjeme papierom na pečenie. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a potom rozkrojíme v polovici. Na krém si uvaríme puding s mliekom a cukrom za stáleho miešania a necháme potom vychladnúť. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a potom po lyžici primiešavame aj puding. Polovicu krému nanesieme na upečený korpus, prikryjeme druhým a zvyšok krému nanesieme na vrch a boky torty. Ozdobíme najemno nasekanými pistáciami a marcipánovými mrkvičkami.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept