Mrkvový cheesecake

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Ingrediencie do formy 22 cm:

  • 3 celé vajcia
  • 140 g SweetFamily hnedého cukru
  • 1,5 dl kokosového oleja
  • 3 až 4 stredne veľké mrkvy, nastrúhané najemno
  • 130 g hladkej špaldovej múky
  • 85 g mletých vlašských orechov alebo mandlí
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • ½ ČL sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 1 ČL škorice

Cheesecake vrstva

  • 500 g mascarpone
  • 75 g SweetFamily hnedého cukru
  • 150 ml kyslej smotany
  • 3 celé, menšie vajcia
  • 1 ČL vanilkového extraktu
  • Šťava z ½ limetky

Príprava

Rúru vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie s priemerom 22 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie. Vyšľaháme si vajcia s cukrom dopenista.  Prišľaháme kokosový olej a primiešame nastrúhanú mrkvu. Samostatne zmiešame múku s orechmi, práškom do pečiva, sódou, soľou, škoricou. Túto suchú zmes primiešame k mokrej a premiešame. Cesto nalejeme do formy a pečieme cca 20 – 25 minút pri teplote 180 stupňov. Hotový korpus necháme vychladnúť. Pripravíme si cheesecake vrstvu. Vyšľaháme mascarpone s cukrom. Pridáme kyslú smotanu a postupne aj všetky vajcia. Všetko opriadne premiešame. Pridáme vanilkový extrakt a šťavu z pol limetky. Cheesecake vrstva bude trošku riedka, ale tak to má byť. Nalejeme ju na mrkvový korpus a opäť vložíme do rúry.  Teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme cca 45-50 minút, kým nezačne vrchná vrstva chytať zlatistú farbu.  Cheesecake vrstva sa bude aj tak ešte trošku triasť, ale rúru vypneme a koláč necháme chvíľu v rúre. Vyberieme, necháme ho vychladnúť a potom vložíme do chladničky, aby stuhol. Hotový koláčik môžeme ozdobiť mletými vlašskými orechmi.

Vyhľadať