Orechové slimáky

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 20 minút (do zlatohneda) min.

Obtiažnosť

Zloženie

15 porcií

Na cesto:

300 g hladkej múky

20 g droždia

štipka soli

1 lyžica SweetFamily hrubého kryštálového cukru

2 žĺtky

100 ml mlieka

 

Na plnku:

100 g masla

2 lyžice SweetFamily kryštálového cukru

 

Na posypanie:

3 lyžice mletých orechov

3 lyžice SweetFamily hrubého kryštálového cukru

 

Na poliatie:

70 ml mlieka

7 lyžičiek vanilkového cukru

Príprava

Droždie rozmrvíme v mlieku s 1 lyžicou cukru a necháme pár minút kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, žĺtky a napokon aj nakysnuté droždie. Cesto miesime rukou alebo mixérom, až kým nebude úplne hladké a bude sa odliepať od misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu odležať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, rukou chvíľu pomiesime a potom vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Potrieme maslovým krémom a zrolujeme z dlhšej strany. Nakrájame na 2,5 cm kolieska a uložíme ich na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Vrch posypeme orechmi zmiešanými s cukrom a necháme ešte pol hodinu kysnúť. Rúru predhrejeme na 180 °C. Slimáky dáme piecť približne na 20 minút (príp. kým nebudú zlatohnedé). V polovici pečenia vyberieme z rúry a polejeme ich vlažným mliekom zmiešaným s vanilkovým cukrom. 

Vyhľadať