Orechové tartaletky s citrónovým krémom

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (68)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

200 g hladkej múky
50 g mletých orechov
85 g SweetFamily práškového cukru
100 g studeného masla
1 vajíčko
Na krém:
500 ml mlieka
50 g kukuričného škrobu
120 g SweetFamily kryštálového cukru
3 žĺtka
šťava z 2 citrónov
150 g smotany na šľahanie (voliteľné)
ovocie na ozdobu

Príprava

Najprv si pripravíme krém. Do hrnca nalejeme mlieko, kukuričný škrob, cukor a žĺtka a metličkou poriadne premiešame, aby neboli hrudky. Na strednom ohni varíme pri stálom miešaní, až kým nezhustne, potom primiešame aj citrónovú šťavu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Samotný krém takto chutí skvele, ale ak chcete, do krému môžete primiešať aj 150 g dotuha vyšľahanej smotany, tak bude jemnejší.
Na cesto si v mise rozmrvíme múku s maslom nakrájaným na malé kocky. Potom pridáme mleté orechy, práškový cukor a nakoniec vajíčko a vypracujeme pevné cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na hodinu do chladničky. Potom cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme a vykrajujeme kolieska, ktorými vystelieme formu na tartaletky (cca 10-12 cm). Formičky netreba vymazať ani vysypať maslom. Papier na pečenie rozstriháme na malé štvorce a uložíme ich na cesto, ktoré potom zaťažíme napr. suchými strukovinami a dáme takto piecť pri 180°C na 15 minút, po uplynutí tohto času strukoviny aj papier odstránime a pečieme ešte cca 5 minút. Potom vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Naplníme krémom a ozdobíme ovocím.

Vyhľadať