Panna cotta

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

3,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

cca 6 poricií

250 ml smotany na šľahanie

500 g gréckeho  jogurtu

60 g SweetFamily krupicového cukru

1 ČL vanilkovej esencie (ak máte doma vanilkový lusk, použite ten)

5 plátkov želatíny

 

COULIS

cca 150 g čučoriedok

1 PL SweetFamily krupicový cukor

1 ČL kukuričného škrobu

 

cca 100 g rozdrvených keksíkov  na ozdobu

černice, čučoriedky na ozdobu

Príprava


Najprv si v menšom hrnci zohrejeme smotanu a pridáme cukor, miešame kým sa nerozpustí. Smotanu iba zohrievame. Pridáme vanilkovú esenciu. Do iného hrnca dáme plátky želatíny a zalejeme vodou, aby nabobnali. Asi o 10 minút želatínu začneme na sporáku zohrievať a rozpúšťame. Želatínu primiešame k smotane a ešte poriadne miešame. Môžeme stále zohrievať na miernom plameni, avšak pozor aby sa nám zmes nezačala variť. Zmes necháme trochu vychladnúť a úplne nakoniec primiešame postupne grécky jogurt. Vymiešame dohladka. Zmes rozdelíme do 6 menších sklených formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke, najlepšie do ďalšieho rána. Panna cottu môžeme posypať rozdrvenými keksíkmi a preliať čučoriedkovou omáčkou. Čučoriedkovú omáčku si pripravíme tak, že čučoriedky s trochou vody a lyžicou cukru zohrievame na miernom ohni a stále miešame, až kým poriadne nepustia šťavu a cukor sa nerozpustí (cca 5-8 minút). Škrob rozmiešame v malom množstve vody a pridáme k čučoriedkovej zmesi. Necháme ešte chvíľu povariť a stále miešame, kým nám zmes nezhustne. Necháme trošku vychladnúť a potom zmesou prelejeme panna cottu. Do pohárikov si môžeme ešte pridať ovocie podľa chuti. 

Vyhľadať