Prekladaný orechový koláčik s likérom

Recept od Stvory z kuchyne

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:

310 g hladkej múky

250 g hrubého kryštálového cukru

1 prášok do pečiva

2 vajíčka

250 g kyslej smotany

370 ml mlieka

1 ČL drvenej vanilky

115 g masla

110 g orechov

1 PL škorice

100 g hnedého cukru

2 PL masla

2 PL hladkej múky

Poleva:

80 ml Baileys likéru alebo iného krémového likéru

2-3 PL práškového cukru

Príprava

V jednej miske si zmiešame 310 g múky, 250 g cukru a prášok do pečiva. V druhej miske ručne rozšľaháme vajíčka, primiešame smotanu, mlieko, drvenú vanilku a roztopené maslo. Túto tekutú zmes primiešame k sypkej zmesi a odložíme bokom.

Orechy si nasekáme na drobno a zmiešame so škoricou a hnedým cukrom.

Malý plech si vystelieme papierom na pečenie, vlejeme 1/3 cesta a posypeme 1/3 orechovej posýpky. Nalejeme ďalšiu tretinu cesta a znova posypeme tretinou orechovej posýpky, nalejeme poslednú tretinu cesta. K zvyšku orechovej zmesi pridáme 2 PL studeného masla a 2 PL hladkej múky a rozdrobíme na mrveničku. Posypeme koláčik a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180 °C 40-45 minút.

Hotový koláčik popicháme a polejeme zmesou likéru a práškového cukru. Necháme vychladnúť a podávame posypané práškovým cukrom.

Vyhľadať