Raňajkové pletenky z lístkového cesta s marhuľami a tvarohom

Recept od redvelvetcooking

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

lístkové cesto
250 g jemného tvarohu
kôra z jedného citróna
4 PL SweetFamily práškového cukru
trstinový cukor
vajíčko na potretie
približne 5 menších marhúľ

Príprava

Tvaroh zmiešame s cukrom a citrónovou kôrou. Môžete pridať aj trošku rozmarínu alebo škorice.
Lístkové cesto rozvaľkáme na obdĺžnik. Cesto si otočíme na výšku a po oboch stranách narežeme rovnaký počet pásikov - akoby “strapcov". Stred cesta zostane nenarezaný, tak aby sa naň dal natrieť pripravený tvaroh a naukladať očistené marhule. Keď naplníme stred cesta - potrieme tvarohom a naukladáme marhule, posypeme ich ešte trstinovým cukrom (podľa toho, aké sladké sú marhule), na vrchnej a spodnej strane cesto zahneme aby v rúre plnka nevytekala. Potom postupne prekladáme pásiky cez seba - striedame pravú a ľavú stranu a uzatvoríme tak pletenku z vrchnej strany. Potrieme vajíčkom a opäť posypeme trstinovým cukrom, ktorý v rúre krásne skaramelizuje. Pečieme na 180°C asi 15-20 minút, kým nie sú pletenky na vrchu zlatej farby.
Najlepšie chutia ešte teplé !

Vyhľadať