Rebarborovo mandľový koláčik

Recept od Stvory z kuchyne

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

115 g masla

220 g SweetFamily kryštálového cukru

2 vajíčka

250 g gréckeho jogurtu

190 g hladkej múky

40 g mletých mandlí

1 ČL prášku do pečiva

½ ČL sódy bikarbóny

1 vanilkový cukor

½ ČL škorice

3 stonky rebarbory

mandle na dozdobenie

2 hrste sekanej čokolády

Príprava

Zmäknuté maslo vyšľaháme dopenista s cukrom. Po jednom zašľaháme vajíčka. Postupne prišľaháme jogurt izbovej teploty. V druhej miske si zmiešame múku, mleté mandle, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, vanilkový cukor a škoricu. Suchú zmes postupne zamiešame do tekutej zmesi. Primiešame sekanú čokoládu. Rebarboru si očistíme. Polovicu si nakrájame nadrobno a druhú polovicu na 3-4 cm kúsky. Formu s priemerom 20 cm si vyložíme papierom na pečenie a nalejeme do nej polovicu cesta. Rebarboru nakrájanú nadrobno roztrúsime na povrch. Prikryjeme druhou polovicou cesta a navrch naukladáme zvyšné kúsky rebarbory. Posypeme mandľami. Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 60 až 70 minút.

 

Vyhľadať