RETRO tvarohové Míša rezy

Recept od The Story of Cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

3,5 (2)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

 

  • 4 vajcia (samostatne bielky a žĺtky)
  • štipka soli
  • 120 g hrubého kryštálového cukru 
  • 100 g hladkej múky
  • 25 g kakaa
  • 4 PL rastlinného oleja

 

  • 500 g jemného tvarohu
  • 250 g mascarpone
  • 90 g SweetFamily práškového cukru
  • 1 ČL vanilkového extraktu

 

  • 150 g čokolády (40 %)
  • 150 ml smotany na šľahanie

Príprava

Pripravíme si formu s rozmermi 20 x 30 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 160 stupňov. Vyšľaháme bielky so štipkou soli a postupne do nich zašľahávame cukor, kým nevyrobíme pevný sneh (5-8 min). Postupne prišľaháme po jednom žĺtky. Po lyžiciach pridávame aj olej. Zmiešame múku s kakaom, preosejeme v sitku a takúto preosiatu zmes primiešame stierkou zľahka k cestu. Cesto nalejeme do formy, uhladíme a dáme piecť do rúry na cca 25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme mascarpone, tvaroh, cukor a vanilkový extrakt. Tento krém (mal by byť hustejší) natrieme na vychladnutý kakaový korpus. (Ak chceme, korpus môžeme ešte predtým potrieť nejakým pikantným lekvárom).  Môžeme dať na chvíľu zachladiť. Pripravíme si ganache. V hrnci zohrejeme smotanu, do ktorej pridáme nalámanú čokoládu. Nevaríme. Čokoládu iba poriadne premiešame so smotanou a túto, mierne vychladnutú polevu nalejeme na tvarohový krém. Koláčik môžeme ozdobiť a odložíme do chladničky, aby ešte stuhol.

 

TIP: koláč môžete poliať iba rozpustenou čokoládou. Ganache však nepraská a lepšie sa krája.

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept