Škoricové osie hniezda

Recept od fresshion (Reb´s kitchen)

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cca 20 osích hniezd


Na cesto:
1 hrnček mlieka
1 vajce
50 g kryštálového SweetFamily cukru
100 g masla
500 g hladkej múky + na posypanie a vaľkanie
1 balíček sušeného droždia
1/2 ČL soli

 
Na náplň:
100 g zmäknutého masla
100 g SweetFamily kryštálového cukru
100 g SweetFamily trstinového cukru
2 PL škorice


Na polevu:
2 PL krémového syra
2 PL mlieka
5-6 PL SweetFamily práškového cukru

 

POZRITE SI VIDEO RECEPT

Príprava

Najskôr si pripravíme cesto. V malom kastróliku zohrejeme mlieko s maslom, priebežne miešame, po chvíli odstavíme a počkáme kým sa maslo úplne nerozpustí. Dajte pozor aby mlieko nezačalo vrieť, úplne stačí keď je teplé. Necháme ho ešte trošku vychladnúť a medzitým si zmiešame múku s cukrom a soľou.
Do misy nalejeme teplé mlieko s maslom, pridáme sušené droždie, ručne premiešame, prisypeme 2/3 nachystanej múky, s cukrom a soľou, rozklepneme jedno vajce a necháme miesiť hnetacím hákom na nižšej rýchlosti až kým sa to všetko pekne nespojí. Potom pridáme zvyšnú múku a na stredných otáčkach miesime ešte asi 5 minút. Ak nemáte kuchynského pomocníka, ktorý sa zapotí za vás, vezmite si varechu a mieste ručne. Bude to trvať o niečo dlhšie, no na konci by mala vzniknúť kompaktná guľa cesta, ktoré nelepí. Poprášime ho múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi tak 10 minút kysnúť na teplom mieste.
Zatiaľ si pripravíme náplň. Na ňu iba zmiešame kryštálový cukor s trstinovým, škoricou a zmäknutým maslom. Potom na pomúčenej pracovnej doske vyvaľkáme cesto na hrúbku tak pol centimetra. Snažíme sa vaľkať do obdĺžnika (mne vyšiel veľký približne tak 60 cm x 35 cm). Ten následne rovnomerne potrieme škoricovou náplňou, tou dlhšou časťou zrolujeme a krájame 2-3 cm široké slimáky, ktoré poukladáme do vymastenej formy (alebo na pekáč). Nedávame ich úplne na tesno k sebe, pretože ich necháme ešte asi 25 minút kysnúť (no pokojne ich môžeme nechať kysnúť aj cez noc v chladničke). Potom ich už len šupneme do rúry vyhriatej na 170 stupňov a pečieme asi 20 minút pekne do zlatista.
Po vychladnutí ich už iba popíšeme polevou, na ktorú stačí zmiešať krémový syr s mliekom a práškovým cukrom (podľa chuti a konzistencie).  Dobrú chuť!

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept