Škoricovo-ovsené muffiny s ríbezľovou plnkou

Recept od redvelvetcooking

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

4,5 (3)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

cca 10-12 muffinov

Muffiny:
1 vajce
130g hladkej múky
3/4 ovsených vločiek
125 ml mlieka
100g SweetFamily hnedého cukru
4 PL kyslej smotany/jogurtu
1 kypriaci prášok
1 ČL škorice
štipka soli

ríbezľová plnka a poleva:

250g čerstvých alebo mrazených ríbezlí
1/3 balenia SweetFamily 1-2-3 Rote Grütze

Príprava

Muffiny pripravíme nasledovne: Zmiešame všetky suché ingrediencie a postupne po jednom pridávame mokré, najprv vajce a potom jogurt a mlieko. Nachystáme si plech na muffiny, košíčky plníme asi do 2/3. Pečieme na 175°C približne 20 minút, alebo kým po picnhutí do muffinu, nevytiahnete čisté špáratko. Pokým sa muffiny pečú pripravíme si ríbezľovú plnku. 250g ríbezlí rozmixujeme spolu s 1/3 sáčku SweetFamily 1-2-3 Rote Grütze. Aby sme sa zbavili jadierok, prepasírujeme cez sitko (nie je to však nutné). Plnku necháme pár minút tuhnúť v chladničke.
Po vychladnutí do muffinov vyrežeme diery - nožom po obvode muffinu vyrežeme kužeľovitú dieru, ktorú naplníme jednou lyžičkou ríbezľovej plnky a odrezaným kusom opäť uzatvoríme. Môžeme doplniť ešte gréckym jogurtom alebo šľahačkou a ak vám z plnky zostane, môžete ju trošku zriediť s vodou a pokvapkať ňou vrch muffinu. Hotovo !

Vyhľadať