Sladké kysnuté venčeky

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 25 min.

Obtiažnosť

Zloženie

9 porcií

Na cesto:

550 g hladkej múky

štipka soli

25 g droždia

200 ml mlieka

3 lyžice SweetFamily hrubého kryštálového cukru

1 vajíčko

50 g masla

1 lyžica medu

 

Na vrch:

1 vajíčko

2 lyžice SweetFamily hrubého kryštálového cukru

Príprava

Najprv si pripravíme kvások. Do 100 ml vlažného mlieka s 1 lyžicou cukru rozmrvíme droždie a necháme kysnúť. Do misy preosejeme múku, pridáme soľ, zvyšok cukru, med, vajíčko, mlieko, zmäknuté maslo a napokon aj pripravený kvások. Cesto miesime rukou alebo mixérom, až kým nebude hladké a nebude sa oddeľovať od misy. Prikryjeme kuchynskou utierkou a necháme hodinu odležať na teplom mieste, kým zdvojnásobí svoj objem.

 

Cesto vyklopíme na pomúčenú dosku, trocha premiesime a potom rozdelíme na 9 rovnakých častí. Každú časť rukou vyvaľkáme na dĺžku 70 cm a prehneme do písmena U. Dva nožičky zapletieme medzi sebou a konce pritlačíme. Uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie ďalej od seba. Každý venček potrieme vyšľahaným vajíčkom a posypeme kryštálovým cukrom. Necháme ešte pol hodinu kysnúť. Rúru zapneme na 180°C. Venčeky pečieme približne 25 minút. 

Vyhľadať

Poslať recept

Poslať recept