Slivkovo-levanduľový džem

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

4,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

1500 g sliviek

300 g SweetFamily kryštálového cukru

2 lyžice sušenej levandule

1 balík Gelfix Extra 2:1

 

Príprava

Slivky umyjeme, nakrájame na menšie kúsky a tyčovým mixérom rozmixujeme dohladka. Prepasírujeme cez sitko a nalejeme do väčšieho hrnca. Na strednom ohni varíme. Zatiaľ si sušenú levanduľu zmiešame s 1 lyžicou cukru a pomelieme na jemno. Preosejeme cez sitko a pridáme do hrnca. Gelfix zmiešame s 2 lyžicami cukru a pridáme k slivkovej zmesi, premiešame a nakoniec pridáme aj zvyšok cukru. Za stáleho miešania necháme zovrieť a potom ešte varíme 5 minút. Uvarený džem nadávkujeme do sklenených nádobiek, uzatvoríme viečkami a postavíme hore dnom na 10 minút. Z tejto dávky mi vyšli 3 menšie 200 ml nádobky. 

Vyhľadať