Špaldovo-ovsený koláč plnený jahodami

Recept od Angie bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

  • 280 g jemne mletých ovsených vločiek
  • 150 g celozrnnej hladkej špaldovej múky
  • 130 g SweetFamily trstinového cukru
  • 230 g masla izbovej teploty
  • 1 lyžička kypriaceho prášku
  • cca 600 g čerstvých jahôd alebo aj zavárané ovocie
  • nastrúhaná kôra z 1 citróna - ak použijeme zavárané
  • 2 lyžice kukuričného škrobu - ak použijeme zavárané

Príprava

Ak použijeme zavárané ovocie, tak si najprv pripravíme plnku. Šťavu zo zaváraného ovocia nalejeme do hrnca, pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, cukor podľa chuti (1-2 lyžice) a kukuričný škrob a na strednom ohni varíme za stáleho miešania, až kým nezhustne. Potom pridáme aj zvyšok ovocia, premiešame a odstavíme. Ak použijeme čerstvé ovocie, tak ho nakrájame na menšie kúsky. Rúru zapneme na 180 stupňov. Na cesto si vyšľaháme maslo s cukrom a primiešame aj ovsené vločky, špaldovú múku a kypriaci prášok. Zmiešame - vareškou alebo rukou. Cesto by malo byť také trocha mrveničkové. Polovicu cesta natlačíme na dno vymastenej formy - 24 cm, na to nanesieme plnku (alebo naukladáme nahusto čerstvé jahody) a navrch nasypeme nahusto mrveničku zo zvyšku cesta. Dáme piecť do predhriatej rúry na cca 20-25 minút. Vyberieme a necháme vychladnúť. 

Vyhľadať