Tekvicová roláda s mascarpone krémom

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 60 min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:

200 g hladkej múky
3 vajíčka
150 g SweetFamily hnedého cukru
250 g tekvicového pyré
1 lyžička mletej škorice
štipka soli


Na plnku:

250 g mascarpone
50 g masla
120 g SweetFamily práškového cukru


Na slaný karamel:

200 g SweetFamily kryštálového cukru
80 g masla
120 ml smotany na šľahanie izbovej teploty
1 lyžička morskej soli

Príprava

Najprv si pripravíme karamel. V nepriľnavom hrnci alebo panvici si na strednej teplote rozpustíme cukor. Keď už získa zlato-hnedú farbu, za stáleho miešania pridáme maslo a miešame, až kým sa nerozpustí. Opatrne prilejeme aj smotanu za stáleho miešania a minútku prevaríme. Odstavíme z ohňa a pridáme soľ. Karamel nalejeme do uzatvárateľnej nádoby a skladujeme v chladničke.

Rúru predhrejeme na 190 stupňov. Veľký plech vystelieme papierom na pečenie.

V mise vyšľaháme vajíčka s cukrom do peny, pridáme tekvicové pyré, škoricu a štipku soli. Napokon primiešame aj múku. Cesto nalejeme na pripravený plech a uhladíme. Dáme piecť na cca 15 minút. Po upečení necháme 3 minúty vychladnúť a potom pomocou kuchynskej utierky spolu s papierom na pečenie cesto opatrne zrolujeme. Necháme úplne vychladnúť.

Na plnku si vyšľaháme maslo s práškovým cukrom a pridáme mascarpone. Vychladnuté cesto opatrne odrolujeme a popritom z neho odstránime papier na pečenie. Naplníme krémom a opäť zrolujeme. Uložíme na hodinu do chladničky. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a polejeme karamelom. Z tejto dávky vyjde cca 10-12 kusov.

Vyhľadať