Tekvicové minitortičky s kakaom

Recept od fresshion (Reb´s kitchen)

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (4)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

cca 5 malých alebo jednu veľkú tortu

Na cesto:

  • 150 g hladkej múky
  • 75 g SweetFamily Stevicukru (prípadne 150g klasického alebo trstinového SweetFamily cukru)
  • 75 g olivového oleja
  • 200 g tekvicového pyré
  • 2 vajcia
  • 2 ČL kakaa
  • 2 ČL prášku do pečiva

Na krém:

  • 250 g mascarpone (dá sa nahradiť napr. jemným  tvarohom)
  • 4-5 PL SweetFamily práškového cukru
  • štipka škorice

Na ozdobu:

  • fondán alebo marcipán
  • potravinárske farbivo
  • klinčeky

Príprava

Postup:

Vyšľaháme si vajcia s cukrom, pridáme olej, tekvicové pyré a do tejto tekutej zmesi postupne zamiešame múku s práškom do pečiva a kakaom. Vypracujeme hladké cesto, ktoré pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov zhruba 20-25 minút. Po upečení necháme vychladnúť a zdobíme krémom, na ktorý vyšľaháme mascarpone s cukrom a so škoricou. Ak chceme, môžeme ho zafarbiť potravinárskym farbivom. Na záver ozdobíme fondánovými tekvičkami!

Ako si pripravíme tekvicové pyré? Tekvicové pyré si pripravíme tak, že tekvicu (dá sa použiť napr. hokkaido, maslová či halloweenska) rozkrojíme, zbavíme vláknitého stredu, nakrájame na menšie (cca 15 – 20 cm) kúsky, ktoré poukladáme na plech šupkou hore. Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 45 minút. Tekvica je upečená, ak do nej pichneme vidličkou a tá hladko prejde. Necháme ju mierne vychladnúť, zbavíme šupky, pokrájame na malé kúsky a rozmixujeme do hladka. V prípade potreby pyré rozriedime trochou vody.

Vyhľadať