Tekvicový cheescake s čokoládou

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

180 g ovsené keksíky

60 g rozpustené maslo

4 stredne veľké vajíčka

160 g SweetFamily práškového cukru 

300 g tekvicové pyré

500 g mascarpone

120 g cream cheese/krémový syr

150 g kvalitnej čokolády

Príprava

Rúru si vyhrejeme na 180 stupňov a pripravíme si formu na pečenie 22 cm.  Pripravíme si keksíkový základ. Teda rozmixujeme keksíky nadrobno a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Hmotu natlačíme na dno formy. Dáme piecť na 8-10 minút. Medzitým si vyšľaháme vajíčka s cukrom. Pridáme mascarpone, cream cheese/krémový syr a nakoniec prišľaháme aj pyré. Samostatne si rozpustíme čokoládu a keď mierne vychladne, pridáme k nej pár lyžíc tekvicového cesta a premiešame. Na mierne vychladnutý keksíkový korpus nalejeme tekvicovú hmotu a lyžičkou ukladáme kôpky čokoládovej hmoty. Špajdľou prejdeme celé cesto a pokúsime sa takto vytvoriť "mramorový vzor". Formu vložíme do rúry, teplotu stiahneme na 170 stupňov a pečieme približne hodinku. Koláč sa aj po upečení bude ešte trochu triasť. Cheesecake treba nechať vychladnúť (najlepšie aj v rúre) a vychladnutý ešte uložiť do chladničky, aby nám dobre zatuhol.

 

Vyhľadať