Trhací perníkový chlebík

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (1)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

1 balenie instantného droždia (7g)

3 PL Sweet Family hnedého cukru

1 dl teplého (nie horúceho) mlieka

450 g hladkej špaldovej múky (môže byť aj pšeničná)

2 PL perníkového korenia

80 g sušených brusníc (namočených vo vode)

2 celé vajcia

165 g rozpusteného masla

Náplň: 100 g SweetFamily hnedého cukru, 1 PL perníkového korenia a trochu rozpusteného masla na potretie cesta

Príprava

Najprv si pripravíme kvások zmiešaním droždia, cukru a mlieka. 10 minút necháme kvások aktivovať. Ku kvásku pridáme múku zmiešanú s perníkovým korením.  Pridávame postupne vajíčka, rozpustené maslo a nakoniec brusnice. Spracujeme v kuchynskom robote vláčne cesto, prikryjeme utierkou a necháme hodinu na teplom mieste podkysnúť. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na veľký obdĺžnik, ktorý prekrojíme na viac menších obdĺžničkov (5, 6 ks). Prvý obdĺžnik natrieme štedro maslom a posypeme cukrom s korením. Opakujeme pri ďalšom obdĺžniku a ukladáme ich všetky na seba.  Hotový pás rozkrájame  opäť na 5 až 6 častí a ukladáme do vymastenej chlebíčkovej formy na pečenie rozrezanou stranou nahor. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 45 minút. Z chlebíčka si nemusíme odkrajovať, stačí postupne trhať. Upečený chlebík necháme vychladnúť a vyberieme z formy. Posypeme cukrom alebo polejeme čokoládovou polevou.

 

Vyhľadať