Trhaná kakaová brioška

Recept od Dana

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy 100 min min.

Obtiažnosť stredná stredná stredná

Zloženie

6 porcií

NA CESTO:
350 g múka polohrubá
10 g droždie sušené
140 ml mlieko vlažné
80 g maslo
2 ks žĺtky
3 PL Kryštálový cukor
1 ks cukor vanilkový
1/2 ČL soľ
NA PLNKU:
2 PL Práškový cukor
50 g maslo
1 PL kakao

Príprava

Zmiešame vlažné mlieko, 1 PL cukru a droždie, spravíme kvások a necháme ho postáť. Múku, zvyšný kryštálový cukor, vanilkový cukor a soľ zmiešame. Prilejeme kvások, pridáme aj žĺtka a zmiešame. Do cesta ešte pridáme maslo nakrájané na menšie kúsky a vymiesime. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť. Doba kysnutia je trošku dlhšia ako to zvyčajne býva pri kysnutom ceste. Ideálne 1,5 – 2 hodiny.

Vykysnuté cesto rozdelíme na cca 30 kúskov. Každý z nich rozvaľkáme do kruhu. Každý kruh natrieme plnkou pripravenou z mäkkého masla, cukru a kakaa. Potom na seba poukladáme postupne s odstupom 3 takéto natreté kruhy a zrolujeme ich. V strede prekrojíme nožom, čím nám vzniknú kvetinky. Ukladáme ich do formy tak, aby rezná strana bola dolu. Toto opakujeme až kým neminieme všetko cesto. Zakryjeme utierkou a necháme kysnúť ešte 45 minút. Rúru predhrejeme na 180st. Pečieme 25-35 minút. Po vychladnutí pocukrujeme a odtrhujeme jednotlivé kvietky.

Vyhľadať