Tvarohovo-jahodová štrúdľa

Recept od Angie Bakes

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:

180 g hladkej múky

1 vajíčko

1 lyžica oleja

1 lyžička citrónovej šťavy

štipka soli

0,5 dl vlažnej vody

 

Na plnku:

250 g hrudkovitého tvarohu

1 vajíčko

1,5 lyžice destkej krupice

70 g SweetFamily kryštálového cukru

cca 200 g jahôd

olej

 

Príprava

Na cesto si v mise zmiešame všetky ingrediencie a hnetieme rukou alebo mixérom, kým sa prestane lepiť na dno misy a je hladké. Prikryjeme utierkou a necháme pol hodinu odpočívať. Tvaroh si vymiešame s cukrom, vajíčkom a krupicou, jahody nakrájame na malé kúsky. Rúru zapneme na 180 stupnov, plech vystelieme papierom na pečenie. Cesto dáme do stredu dosky a ťaháme tak, aby sme vytvorili z neho obdĺžnik a aby bolo tenké. Jemne polejeme olejom, natrieme naň tvarohovú zmes a posypeme jahodami. Okraje jemne zahneme a zrolujeme. Opatrne preložíme na plech, vrch potrieme olejom a pečieme cca 35-40 minút. Po upečení vyberieme, nakrájame na kúsky a posypeme práškovým cukrom.

Vyhľadať