Tvarohový koláč s višňami

Recept od Blažena

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (3)

Čas prípravy 60 min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

25 ks

400 g polohrubej múky
1 balíček prášku do pečiva
250 g palmarínu
2 vajcia
250 g SweetFamily práškového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
750 g jemného alebo hrudkovitého tvarohu
2 vajcia
6 PL SweetFamily práškového cukru
1 PL zlatého klasu
trochu citrónovej kôry
čerstvé višne podľa chuti

Príprava

Múku preosejeme s práškom do pečiva, pridáme cukor, 2 celé vajcia, zmäknutý palmarín, vanilkový cukor a vymiesime hladké cesto, ktoré necháme v chlade asi 30 minút.
Plnka: tvaroh, 6 PL práškového cukru, vajcia, zlatý klas a citrónovú kôru vymiešame.
Cesto vyberieme z chladu a premiesime na doske. 2/3 cesta rozvaľkáme a preložíme na vymastený a múkou vysypaný plech (30x38 cm) tak, aby cesto bolo aj po bokoch. Rozotrieme pripravenú tvarohovú plnku. Zvyšnú 1/3 cesta rozvaľkáme a pokrájame na pásiky, ktoré ukladáme na plnku do tvaru mriežky. Do každej medzeri vložíme odkôstkované umyté višne, ktoré dodajú koláču príjemnú chuť a pekný vzhľad. Pečieme pri teplote 180°C 25 minút. Teplota a čas sú iba orientačné. Necháme vychladnúť asi hodinu. Posypeme práškovým a vanilkovým cukrom a podávame. Ešte lepší koláčik je na druhý deň, keď sa všetky chute spoja. Dobrú chuť!

Vyhľadať