Veľkonočná babka

Recept od The story of a cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

1 balenie sušeného droždia

90 g SweetFamily kryštálový cukor

180 ml vlažného mlieka

550 g pšeničnej hladkej múky

2 celé vajcia

110 g zmäknutého masla

štipka soli

½ ČL škorice

1 ČL vanilkového extraktu

lieskovo oriešková nátierka

60 g nadrobno nasekaných pistácii

Príprava

Najprv si z mlieka, droždia a 2 PL kryštálového cukru pripravíme kvások. Samostatne vo veľkej miske zmiešame múku, zvyšný cukor, vajcia, na kocky nakrájané maslo, soľ, škoricu, extrakt. K múkovej zmesi pridáme nakoniec aj kvások a vymiešame ručne alebo v robote cca 8-10 min. Cesto preložíme do misky, zakryjeme suchou utierkou a necháme na teplom mieste kysnúť asi 2 hodiny. Nakysnuté cesto rozdelíme na dve časti. Každú časť rozvaľkáme na väčší obdĺžnik, potrieme lieskovo orieškovou nátierkou, posypeme pistáciami a cesto zvinieme. Môžeme na chvíľu uložiť do chladničky, aby sa nám cesto lepšie krájalo. Zvinuté cesto prerežeme na dve časti a prepletieme tak, aby rozrezaná časť bola smerom hore. Preložíme do dvoch malých chlebíkových foriem, ktoré sme si predtým vystlali papierom na pečenie. Ešte raz posypeme pistáciami. Babky necháme ešte chvíľu kysnúť vo forme. Medzitým si vyhrejeme rúru na 180 stupňov a vložíme dnu nakysnuté babky. Pečieme cca 30 minút. Necháme mierne vychladnúť, vyberieme z formy a pred podávaním nakrájame.

Vyhľadať