Veľkonočná čokoládová torta

Recept od The Story of a Cake

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Ingrediencie na tortu 18 cm:

80 g čokolády

90 g  masla

130 g SweetFamily trstinového cukru

2 celé vajcia

80 hladkej múky

1 PL kakaa

štipka soli

Na čokoládový mousse:

200 g rozpustenej čokolády (ja som dala 40 % čokoládu)

200 ml šľahačkovej smotany

100 g mascarpone

Ganache:

1 dl smotany na šľahanie

100 g čokolády 40 %

Príprava

Pripravíme si tortovú formu s priemerom 18 cm a vystelieme ju papierom na pečenie. Rúru vyhrejeme na 170 stupňov.  V miske nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Pridáme cukor a tiež necháme rozpustiť a občas premiešame. Necháme mierne vychladnúť. Samostatne zmiešame múku, kakao, štipku soli. Vyšľaháme vajcia do peny, pridáme čokoládovú zmes a nakoniec primiešame múkovú zmes. Nalejeme do formy a pečieme cca 30 -35 minút. Necháme vo forme vychladnúť. Mousse si pripravíme tak, že vyšľaháme dotuha šľahačku. Postupne k nej pridávame po lyžičkách mascarpone, ktoré zašľahávame. A nakoniec prišľaháme aj rozpustenú čokoládu. Nalejeme na vychladnutý korpus a necháme v chladničke stuhnúť. No a hotovú tortu už len oblejeme čoko ganache. Ganache pripravíme tak, že zohrejeme na sporáku v hrnci šľahačkovú smotanu. Čokoládu nalámeme do misky a zalejeme ohriatou smotanou. Asi minútu počkáme a potom čokoládu rozmiešame v smotane. Tortu ozdobíme kvetmi alebo čoko vajíčkami.

Vyhľadať