Veľkonočná Pavlovova torta

Recept od TINAJEDOMA

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Korpus:
6 bielkov
štipka soli
300g práškového cukru (od Sweet Family)
1 lyžička kukuričného škrobu
2 lyžičky vanilkovej esencie
Citrónový krém:
2 citróny – kôru aj šťavu
2 celé vajíčka
160g Sweet Family práškového cukru
110g masla
Na ozdobenie:
šľahačka z 2 dcl sladkej smotany
ovocie – čučoriedky a hrozno
lístky mäty

Príprava

V mixéry šľahajte bielka so soľou, keď sa začnú tvoriť špičky pridávajte postupne cukor s kukuričným škrobom a vanilkou. Na papier na pečenie si nakreslite tvar vajíčka, veľkosť je na vás. Len sa vám to musí zmestiť na plech. Vyšľahanou hmotou naplnte sáčok na zdobenie. Ja som si kontúry vajíčka vykreslila pomocou sáčku so zdobiacou špičkou. Vnútro som už natrela pomocou stierky. Pečte v rúre na 140°C asi hodinu a potom ešte pri pootvorejnej rúre dosušte cca 15min. Do rajnice dajte celé vajíčka, rozmiešajte ich a pridajte maslo nakríjané na kocky, dajte na šporák a miešajte, prisypte ostávajúce ingrediencie a miešajte. Trvá to zhruba 8 min kým sa hmota dobre spojí a začne hustnúť. Potom znížte oheň a keď je krém dosť hustý odstavte, naplne do pohárov alebo dajte na stranu a potom krémom potrite korpus torty. Zdobenie je na vás, môžete zvoliť pravidelné rozmiestnenie ovocia a vytvoriť tak klasický vzor ako na veľkonočnom vajíčku alebo ovocie pohádzať len tak a dozdobiť lupienkami a lístkami mäty.
Tento rok vyhlásila firma Sweet family výzvu pre foodblogerov, ktorej hlavnou témou bolo vajce :) Predstavujem Vám teda to moje :-) A keďže mi píšu v poslednom čase najmä celiatici, myslela som pri tomto recepte hlavne na nich :-) Ale toto pečivo je tak výborné, že si ho pokojne môže dopriať každý!

Vyhľadať