Veľkonočná torta s vtáčím hniezdom

Recept od Freckled potato

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na korpus:
2 vajcia
150 ml rozpusteného masla
2 PL zlatého sirupu
150 g SweetFamily práškového cukru
190 g hladkej špaldovej múky
1 ČL prášku do pečiva
1 ČL sódy bikarbóny
30 g kakaa


Na citrónový krém /Lemon curd/:
80 g SweetFamily kryštálového cukru
2 citróny /kôra + šťava/
80 g masla
semienka z polovice vanilkového lusku Kotanyi /druhá polka do čučoriedkového krému/
4 žĺtky


Na čučoriedkový krém:
200 g 30% smotany na šľahanie
180 g bielej čokolády
semienka z polovice vanilkového lusku Kotanyi
3 PL čučoriedok
Na hniezdo:
100 g slaných tyčiniek
50 g čokolády, roztopenej
20 g bielej čokolády, nahrubo postrúhanej

Príprava

Všetky suroviny na korpus spolu zmiešame ručným šľahačom a cesto vylejeme do maslom vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy s priemerom 20 cm. Pečieme na 180°C cca 25minút /otestujeme zapichnutím špajdle do cesta a ak ju vyberieme čistú, je hotový. Necháme ho vychladnúť. Ingrediencie na citrónový krém dáme do misky, ktorú dáme na hrniec s vodou a nad vodným kúpeľom z nich za občasného miešania uvaríme krém s konzistenciou pudingu. Odstavíme a necháme vychladnúť. Na čučoriedkový krém vlejeme šľahačku do hrnca, rozlámeme k nej čokoládu a na miernom plameni ju rozpustíme. Vychladnutú ju vyšľaháme dotuha, a prišľaháme k nej ostatné suroviny. Skladanie torty:
- tyčinky obalím v roztopenej čokoláde a nechám stuhnúť.
Korpus prerežeme na 4 časti. Vrchnú rozmrvíme, pridáme k nej lyžicu z každého krému, premiešame a vytvarujeme vajíčka, obalíme ich v čokoláde a posypeme bielou čokoládou, nechám stuhnúť. Poschodia korpusu potrieme oboma krémami, poukladáme na seba a na vrchný vyskladáme hniezdo z tyčiniek, do ktorého poukladáme vajíčka.

Vyhľadať