Veľkonočné pistáciové makronky

Recept od Fresshion

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

cca. 12 kompletných makróniek



bielok z 1 väčšieho vajca (ten môj mal 40 g a prispôsobila som mu množstvo ostatných surovín)
30 g SweetFamily kryštálového cukru
60 g SweetFamily práškového cukru
25 g najemno namletých mandlí (príp. mandľovej múky)
25 g najemno namletých pistácií


Plnka:
50g masla
50g karamelového salka
farebné zdobenie

Príprava

Ten je rovnaký ako pri klasických makronkách. Najskôr pomelieme mandle, pistácie a spolu s práškovým cukrom ich preosejeme do misy. Potom začneme šľahať bielok, v polovici pridáme kryštálový cukor a vyšľaháme tuhý sneh. Do snehu po častiach jemne vmiešame preosiatu mandľovú múku s cukrom a miešame až kým nám nevznikne cesto tej správnej konzistencie. Podrobný návod aj s názorným videom si môžete naštudovať tu :) Na plech vyložený papierom na pečenie nastriekame s pomocou cukrárskeho vrecka makronky v tvare vajíčka (môžete si nakresliť predlohu alebo vytlačiť šablónu), ktoré necháme aspoň 20 minút zaschnúť (aby sa povrch vôbec nelepil na prsty) a potom pečieme asi 13 minút v rúre vyhriatej na 140 stupňov. Upečené makronky necháme vychladnúť, naplníme ich karamelovým krémom (na ten iba vyšľaháme zmäknuté maslo, do ktorého postupne zašľaháme karamelové salko) a ozdobíme. Ja som si z trošky práškového cukru a kvapky vody urobila lepidlo, ktorým som na makronkové vajíčka lepila farebné cukrové ozdoby.

Vyhľadať