Zajačiky z kysnutého cesta

Recept od fresshion (Reb´s kitchen)

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

0,0 (0)

Čas prípravy min.

Obtiažnosť

Zloženie

Na cesto:
300 g hladkej múky
125 g masla
1 vrecúško sušeného droždia (prípadne 1 kocku čerstvého)
1 vajce
1 ČL soli
5 PL SweetFamily kryštálového cukru
250 ml mlieka

 
Na plnku:
250g mäkkého tvarohu
1 vanilkový cukor
1 pl práškového  SweetFamily cukru
kôru z 1 bio citróna
hrsť hrozienok

Príprava

Všetky suché ingrediencie zmiešame, pridáme vajce, roztopené maslo, vlažné mlieko a vymiesime (najlepšie s pomocou kuchynského robota, no ide to aj ručne) tuhšie cesto, ktoré necháme asi hodinu kysnúť na teplom mieste. Medzitým si pripravíme tvarohovú náplň zmiešaním všetkých ingrediencií. Pár hrozienok odložíme bokom - to budú oči našich zajačikov.
Z vykysnutého cesta vytvarujeme zajačikov, naplníme ich tvarohom, z hrozienok im urobíme oči a poukladáme ich na plech s dostatočnými rozostupmi (v rúre ešte narastú).
Pečieme asi 30 minút v rúre vyhriatej na 180 stupňov. Po upečení ich potrieme rozpusteným maslom.

Dobrú chuť!

Vyhľadať