Zimný jablčník

Recept od Dominiky

Hodnotiť recept

Odovzdajte Vaše hodnotenie receptu hodnotiť

Vaše hodnotenie

uložiť

Ďakujeme! Ohodnotili ste recept.

Tento recept ste už hodnotili.

5,0 (2)

Čas prípravy 30 minút min.

Obtiažnosť jednoduchá jednoduchá jednoduchá

Zloženie

9 ks

300 g hladká múka
200 g maslo
100 g SweetFamily kryštálový cukor
štipka soli
trochu citrónová kôra
1 ks vajce
1 KL medovníkové korenie
0,5 kg jabĺk
3 PL citrónovej šťavy
25 g nasekanej čokolády
25 g hrozienka
50 g mleté mandle
1 PL rumu
200 g čokolády

Príprava

Múku, maslo, cukor, soľ, citrón. kôru a medovníkové korenie dáme do misy (alebo priamo na dosku) a vypracujeme na cesto. Vytvarujeme z neho bochník, zabalíme do fólie a uložíme do chladu na 1 hodinu. Jablká nakrájame na malé kocky, pokvapkáme citrónovou šťavou, dáme do misy a zmiešame ich s hrozienkami, čokoládou, mandľami a rumom. Cesto vyberieme z chladničky, urobíme doň priehlbinu a jablkovú plnku doň nasypeme. Prikryjeme zvyškom cesta a rukou poriadne vymiesime, aby sa suroviny rovnomerne rozložili v ceste. To potom rovnomerne uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pri 200 °C pečieme 20 minút. Vychladnutý koláč pofŕkame rozpustenou čokoládou a vrch ozdobíme hviezdičkami, ktoré si vykrojíme z koliesok jabĺk. Nakoniec posypeme práškovým cukrom.

Vyhľadať