Čokoládovo-čerešňová torta s ľahkým tvarohovým krémom

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 500g jemného tvarohu
  • 200g hladkej múkyň
  • 150g SweetFamily práškového cukru
  • 100g SweetFamily Stevi cukru
  • 50g masla
  • 40g kakaa
  • 150ml mlieka
  • 2lyžičky prášku do pečiva
  • 3 vajcia
  • štipku soli
  • trochu rumu
  • čerešňový/malinový/iný džem
  • kôru z 1/2 pomaranča
  • čerstvé čerešne

Postup

Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie a trúbu necháme vyhriať na 170 stupňov.

Medzitým si z bielok vyšľaháme sneh s 50 g Stevi cukru. V druhej mise vymiešame dobiela maslo izbovej teploty so zvyškom cukru, pridáme žĺtky a striedavo vmiešavame sypké suroviny (múku s práškom do pečiva a kakaom) a mlieko. Nakoniec pridáme štipku soli a jemne stierkou zapracujeme pripravený sneh. Pečieme zhruba 35-40 minút.

Po vychladnutí korpus pozdĺžne rozkrojíme, pokvapkáme rumom a potrieme džemom. Následne si pripravíme krém, na ktorý vyšľaháme tvaroh s práškovým cukrom a pomarančovou kôrou. Polovicou krému potrieme spodný korpus, posypeme odkôstkovanými čerešňami, priklopíme druhým korpusom, na ktorý rozotrieme zvyšok krému a poukladáme čerešne. Tortu necháme pár hodín odležať (najlepšie cez noc), aby sa chute spojili a môžeme ochutnávať!

Zdieľať

Vložiť komentár