Ingrediencie

1vajce

50gmasla

150mlmlieka

200gpolohrubej múky

150gSweetFamily kryštálového cukru

2 člprášku do pečiva

1/2 člsoli

100gčučoriedok (čerstvých alebo mrazených, prípadne iné drobné ovocie: ríbezle, maliny, černice…)

smotanu na šľahanie

kúsky čokolády

Čučoriedkové kapkejky so šľahačkou

Recepty Fresshion - 10.01.2019 07:55  

V jednej miske zmiešame rozšľahané vajce s mliekom a roztopeným maslom, pridáme všetky sypké ingrediencie (dopredu si zmiešame cukor, soľ a múku s kypriacim práškom) a vypracujeme stredne husté cesto, do ktorého nasypeme ovocie. Mafinový plech vyložený papierovými košíčkami plníme zhruba do 2/3 a do stredu každého vložíme kúsok čokolády.

Pečieme na 170 stupňov zhruba 20 minút, no priebežne to kontrolujeme. Kapkejky sú hotové ak sú na povrchu zlaté a vnútri upečené (čo zistíme špajdľou). Po vychladnutí ozdobíme vyšľahanou šľahačkou a ihneď podávame.

 

Komentáre

 
 

Podobné články