Ingrediencie

250 guvarenej cvikly

200 ghorkej čokolády

150 gmasla

5vajíčok

140 gSweetFamily kryštálového cukru alebo 80 g Stevi cukru

150 ghladkej múky

3lyžice kakaa

1lyžička kypriaceho prášku

práškový cukor na ozdobenie + kakao

Čokoládovo-cviklový koláč

AngieBakes - 03.01.2019 14:00  

Vystelieme si 22 cm tortovú formu papierom na pečenie, rúru zapneme na 180°C. V strednom hrnci pri miernom ohni rozpustíme spolu maslo a čokoládu, odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť. Bielka vyšľaháme dotuha. Uvarenú cviklu (dá sa kúpiť už hotová uvarená v obchode) tyčovým mixérom vymiešame dohladka. Žĺtka vyšľaháme s cukrom až kým nenabudne zmes dvojnásobok objemu, pridáme rozpustenú čokoládu, premixujeme, múku zmiešanú s kakaom a kypriacim práškom a nakoniec aj rozmixovanú cviklu. Premiešame. Nakoniec opatrne ručnou lopatkou primiešame najprv polovicu vyšľahaných bielkov a potom aj druhú polovicu. Zmes nalejeme do tortovej formy a pečieme 40 minút. Po upečení necháme vychladnúť a potom opatrne odstránime formu. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a kakaom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články