50 min

Ingrediencie

2bielka

110 gSweet family krupicového cukru

2lyžičky Sweet family práškového cukru

1lyžička bieleho octu

štipka ružového gélového potravinárskeho farbiva (možno vynechať)

125 mlsmotany na šľahanie

ľubovoľné letné ovocie

Ovocné mini pusinky (mini Pavlova)

AngieBakes - 03.01.2019 12:33  

Bielka začneme šľahať mixérom. Keď už začnú pomaly tuhnúť, po lyžici začneme primiešavať krupicový cukor pri neustálom šľahaní. Keď už dostaneme tuhú penu, pridáme aj práškový cukor, ocot a štipku ružovej gélovej farby, opäť premiešame. Rúru zapneme na 120 °C, plech vystelieme papierom na pečenie. Z bielkovej hmoty lyžicou kladieme na plech kopčeky, zarovnáme do tvaru kruhu a druhou lyžicou sa snažíme vytvoriť jemnú priehlbinku na vrchu kopčekov. Dáme piecť na 30 minút. Počas pečenia neotvárame rúru! Po uplynutí 30 minút vypneme rúru, ale neotvárame ju, necháme pusinky vychladnúť v nej - tak zaistíme, že nám nepopraskajú. Po cca 15 minútach ich z rúry vyberieme. Smotanu na šľahanie vyšľaháme do tuha, nanesieme ju na vrch každej pusinky a ozdobíme ovocím. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články