Ingrediencie

Na granolu:

ovsené vločky

med

voda

oriešky, semiačka a sušené ovocie

mak, čokoláda

Na jahody:

pol vaničky čerstvých jahôd

3 PLSweetFamily Stevi cukru

voda

štipka škorice

Domáca granola s bielym jogurtom a rozvarom z čerstvých jahôd

Recepty Fresshion - 10.01.2019 15:09  

Rúru si predhrejeme na 150°C. Množstvá vločiek, orieškov aj ovocia sú na vás. Granoly môžete pripraviť viac a skladovať ju v zaváraninových pohároch. V mise zmiešame ovsené vločky, mak, oriešky, slnečnicové semiačka a sušené ovocie. Med si roztopíme a pridáme doň trošku vody a vytvoríme sirup, ktorým zmes zalejeme. Sirup pridávame postupne, stačí aby sa ním vločky obalili, nie aby v ňom plávali. Zmes vysypeme na plech a dáme do rúry približne na 150°C. Asi po piatich minútach zmes pomixujeme a potom pravidelne kontrolujeme, aby sa vločky nepripálili. Granolu pečieme dokopy asi 10 minút, no záleží na samotnej rúre. Po vytiahnutí z rúry ju necháme niekoľko minút vychladnúť a potom pridáme aj čokoládu. 

Na jahodový rozvar nakrájame jahody na menšie kúsky a dáme spolu s pol hrnčekom vody, troma polievkovými lyžicami cukru a škoricou do hrnca. Za občasného miešania necháme variť, až kým zmes nezhustne. Potom odstavíme. Rozvar môžeme použiť s granolou a bielym jogurtom ako zdravé a chutné raňajky, no takýto rozvar je výborný napríklad aj na palacinky alebo na cheesecake. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články