Domáca granola s bielym jogurtom a rozvarom z čerstvých jahôd

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recepty Fresshion

Ingrediencie

Na granolu:

  • ovsené vločky
  • med
  • voda
  • oriešky, semiačka a sušené ovocie
  • mak, čokoláda

Na jahody:

  • 1/2 vaničky čerstvých jahôd
  • 3PL SweetFamily Stevi cukru
  • voda
  • štipka škorice

Rúru si predhrejeme na 150°C. Množstvá vločiek, orieškov aj ovocia sú na vás. Granoly môžete pripraviť viac a skladovať ju v zaváraninových pohároch. V mise zmiešame ovsené vločky, mak, oriešky, slnečnicové semiačka a sušené ovocie. Med si roztopíme a pridáme doň trošku vody a vytvoríme sirup, ktorým zmes zalejeme. Sirup pridávame postupne, stačí aby sa ním vločky obalili, nie aby v ňom plávali. Zmes vysypeme na plech a dáme do rúry približne na 150°C. Asi po piatich minútach zmes pomixujeme a potom pravidelne kontrolujeme, aby sa vločky nepripálili. Granolu pečieme dokopy asi 10 minút, no záleží na samotnej rúre. Po vytiahnutí z rúry ju necháme niekoľko minút vychladnúť a potom pridáme aj čokoládu.

Na jahodový rozvar nakrájame jahody na menšie kúsky a dáme spolu s pol hrnčekom vody, troma polievkovými lyžicami cukru a škoricou do hrnca. Za občasného miešania necháme variť, až kým zmes nezhustne. Potom odstavíme. Rozvar môžeme použiť s granolou a bielym jogurtom ako zdravé a chutné raňajky, no takýto rozvar je výborný napríklad aj na palacinky alebo na cheesecake.

Zdieľať

Vložiť komentár