Gaštanová torta s mascarpone krémom

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Recept The story of a cake

Ingrediencie

  • 250g sladené gaštanové pyré
  • 100g masla
  • 120g kvalitnej čokolády
  • 50g SweetFamily krupicový cukor
  • 60g hladkej múky
  • 1/2ČL prášok do pečiva
  • 3 veľké vajcia
  • štipka soli

Krém:

  • 120g krémový syr
  • 150g mascarpone
  • 2PL SweetFamily práškového cukru (prípadne viac podľa chuti)
  • čoko hobliny a lieskovce na ozdobu

Najprv si v miske nad parou rozpustíme čokoládu s maslom. Necháme mierne vychladnúť. Žĺtky poriadne vyšľaháme s cukrom a  potom postupne pridávame čokoládovú zmes. Ďalej šľaháme. Pridávame po kúskoch nakrájané pyré a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva s štipkou soli. Na záver stierkou primiešame opatrne samostatne vyšľahané bielky. Cesto nalejeme do formy o veľkosti 22 cm vystlanej papierom na pečenie a dáme piecť do rúry pri 180 stupňoch približne na 30 minút. Cesto by sa nemalo príliš vysušiť. Je to skôr typ brownies koláča.

Ak chcete koláčik o trošku vyšší, pečte v 20 cm forme. Na krém si stačí vyšľahať mascarpone s krémovým syrom a s cukrom. Ak je krém trošku redší, vložíme ho na 30 minút do chladničky. Krémom potrieme vychladnutý koláčik a ozdobíme čoko hoblinami a orieškami.

Zdieľať

Vložiť komentár