Gaštanové bezlepkové hviezdičky

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 120g mletých vlašských orechov
  • 160g gaštanovej múky
  • 60g masla
  • 60g SweetFamily hnedého cukru
  • 1 vajíčko
  • štipka soli

Krém:

  • 100g gaštanové pyré
  • 40g masla
  • 50g rozpustenej kvalitnej čokolády (aspoň 52 percent)

Počet porcií: 46

Postup

Na cesto si zmiešame nakrájané zmäknuté maslo, vajíčko, orechy, múku, štipku soli a cukor. Vypracujeme kompaktné cesto, zabalíme do potravinovej fólie a necháme v chladničke odpočívať aspoň hodinu.

Vychladnuté cesto vyvaľkáme alebo aspoň prstami roztlačíme na tenšiu placku, z ktorej vykrajujeme hviezdičky alebo iné tvary. Ukladáme na plech s papierom na pečenie. Z tohto množstva vyjde asi 46 hviezdičiek.

Pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 10 minút. Hviezdičky budú po vybratí z rúry ešte trochu mäkké, ale to je v poriadku. Po vychladnutí budú pevnejšie.

Pripravíme si krém. Vyšľaháme maslo s gaštanovým pyré a pridáme mierne vychladnutú rozpustenú čokoládu. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka a spájame ním vychladnuté hviezdičky. Môžeme ich ešte poliať čokoládovou polevou alebo len posypať práškovým cukrom. Hotové skladujeme v chlade.

Zdieľať

Vložiť komentár