Gaštanový tart s hruškami

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Forma:

  • koláčová s priemerom 24 cm

Na cesto:

  • 150g masla
  • 200g hladkej múky
  • 70g SweetFamily práškového cukru
  • 1ČL kypriaceho prášku
  • 1 žĺtok
  • štipka soli

Na plnku:

  • 450g gaštanového pyré
  • 50g mletých orechov
  • 230ml smotany na šľahanie
  • 4PL SweetFamily krupicového cukru
  • 2 väčšie hrušky
  • 2 žĺtky

Rúru zapneme na 180 stupňov. Múku preosejeme s práškovým cukrom, kypriacim práškom a štipkou soli, pridáme maslo, rozmrvíme a napokon pridáme aj žĺtko a spracujeme na pevné cesto. Zabalíme do potravinárskej fólie a uložíme na 15 minút do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. Gaštanové pyré roztlačíme vidličkou, pridáme smotanu na šľahanie, cukor, žĺtka a mleté orechy a mixérom vymiešame do hladkého krému. Cesto vyberieme z chladničky a na pomúčenej doske vyvaľkáme a pomocou valčeka prenesieme do pripravenej okrúhlej koláčovej formy.

Zdieľať

Vložiť komentár