Hruškový cheesecake

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

Na korpus:

  • 190g maslových sušienok
  • 90g masla

Na plnku:

  • 250g smotanového syra Philadelphia
  • 125g jemného nízkotučného tvarohu
  • 125g kyslej smotany
  • 6 lyžíc SweetFamily kryštálového cukru
  • 3 hrušky
  • 3 vajíčka

Na korpus si pomelieme keksíky a zmiešame ich s rozpusteným maslom. Rukou spracujeme a natlačíme ich na dno 22 cm tortovej formy, ktorú sme vystlali papierom na pečenie. Hrušky olúpeme a nakrájame ich na hrubšie plátky. Na suchej panvici ich trošku opekáme, kým trošku nezmäknú a nechytia hnedú farbu. Necháme ich trošku vychladnúť a naukladáme ich na keksíkový korpus.

Na krém si vyšľaháme tvaroh, smotanový syr, kyslú smotanu s cukrom a nakoniec prišľaháme aj vajíčka. Krém nanesieme na hrušky. Rúru zapneme na 175 °C, na dno rúry dáme stredný plech naplnený teplou vodou (aby sa cheesecake nevysušil pri pečení). Cheesecake pečieme najprv 15 minút, potom teplotu znížime na 160 °C a pečieme ďalších 40 minút. Po upečení vyberieme, necháme vychladnúť a nakoniec uložíme cez noc do chladničky stuhnúť.

Zdieľať

Vložiť komentár