Ingrediencie

Na cesto:

350 ghladkej múky

150 gmasla

80 gSweetFamily práškového cukru

4žĺtka

1lyžička kypriaceho prášku

1lyžica bieleho jogurtu

q Na jablkovú vrstvu: 1;kg jabĺk 5;lyžíc SweetFamily kryštálového cukru 2;lyžičky škorice šťava z polovice limetky 3;lyžice strúhanky Na kokosovú vrstvu: 4;bielka 150 g;SweetFamily práškového cukru 130 g;strúhaného kokosu

Jablkovo-kokosový mrveničkový koláč

AngieBakes - 10.01.2019 17:07  

Všetky suroviny na cesto zmiešame a spracujeme rukou a rozdelíme na 1/3 a 2/3. Zabalíme do potravinárskej fólie a menšiu časť uložíme do mrazničky a väčšiu časť do chladničky. Jablká umyjeme, ošúpeme a nastrúhame. V hrnci podusíme spolu s cukrom, škoricou a limetkovou šťavou. Necháme úplne vychladnúť (prebytočnú šťavu zlejeme). Bielka začneme šľahať a postupne primiešavame po menších dávkach práškový cukor až kým nevznikne hustá lesklá pena, do ktorej opatrne lopatkou primiešame kokos. Väčšiu časť cesta natlačíme do 26 cm koláčovej formy vymazanej maslom a vysypanej múkou. Posypeme strúhankou a vidličkou poprepichujeme.  

Nalejeme naň jablkovú vrstvu, zarovnáme a na to vylejeme kokosovú penu, ktorú taktiež rovnomerne uhladíme. Zbytok cesta z mrazničky nastrúhame na vrch koláča. Dáme piecť do vyhriatej rúry pri 180°C na 35 minút. Po upečení necháme úplne vychladnúť a potom krájame. Z tohto koláčika vyjde cca 8 porcií. 

 

Komentáre

 
 

Podobné články