Ingrediencie

Na cesto:

200 ghladkej múky

100 gmasla

50 gSweetFamily práškového cukru

1žĺtok

Na plnku:

400 gjahôd

150 gSweetFamily trstinového cukru

šťava z polovice citróna

3lyžice kukuričného škrobu

Jahodové tartaletky

AngieBakes - 10.01.2019 16:29  

Na cesto spracujeme rukou v mise múku, maslo, práškový cukor a žĺtok na pevné cesto a uložíme ho na pol hodinu do chladničky. Zatiaľ si pripravíme plnku. 300 g jahôd umyjeme a nakrájame na malé kúsky a dáme variť spolu s cukrom a citrónovou šťavou a keď začne vrieť, pridáme kukuričný škrob a miešame, až kým sa nám hmota mierne nezahustí. Odstavíme z ohňa.

Zbytok jahôd nakrájame na menšie kúsky. Cesto vyberieme, na pomúčenej doske vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska a vystelieme nimi formičky na tartaletky. Do každej dáme do 3/4 plnku a na ňu ešte naukladáme nakrájané jahody. Cesto, ktoré nám ostalo vyvaľkáme a nakrájame na tenké prúžky. Tie naukladáme na vrch tartaletiek. Dáme piecť na 200°C cca 30 minút. Pred podávaním ešte posypeme práškovým cukrom. Z tohto množstva vyjde 6 kusov.

 

Komentáre

 
 

Podobné články