75 min

  20 porcií

Ingrediencie

Na cesto:

100 gmasla

100 ghrubej múky

10lyžíc vody

4vajíčka

Na krém:

250 gmascarpone

3lyžice SweetFamily práškového cukru

200 grastlinnej smotany na šľahanie

300 gčerstvých jahôd

Jahodové venčeky z odpaľovaného cesta

- 11.01.2019 14:57  

Rúru zapneme na 200 stupňov. Plech vystelieme papierom na pečenie. Na cesto si do hrnca dáme maslo a vodu a necháme spolu zovrieť. Potom pridáme múku a dobre varechou premiešame. Odstavíme z ohňa a po jednom primiešame vajíčka. Cesto dáme do potravinárskeho vrecúška s okrúhlou špičkou a na plech tlačíme malé okrúhle kôpky veľkosti vlašského orecha. Necháme medzi nimi cca 3 cm medzeru, lebo pri pečení sa zväčšia do výšky aj do šírky. Dáme piecť pri 200 stupňoch na 20 minút a potom stiahneme teplotu na 150 stupňov a ešte pečieme ďalších 10-15 minút. Základ je, že pri pečení neotvárame rúru, lebo by cesto spľaslo!

Po upečení vyberieme z rúry a necháme vychladnúť. Keď sú venčeky vychladnuté, každý v 2/3 orežeme a vnútro vydlabeme. Z jahôd vyberieme 6 väčších kusov a tyčovým mixérom vymiešame dohladka na jahodové pyré. Smotanu vyšľaháme dotuha. Mascarpone vymiešame s práškovým cukrom a jahodovým pyré a primiešame aj tuhú šľahačku. Tento krém dáme do zdobiaceho vrecúška a naplníme ním vnútro venčekov. Zvyšné jahody nakrájame na tenké kolieska a uložíme ich na vrch krému. Prikryjeme vrchnou časťou cesta a pred podávaním posypeme práškovým cukrom alebo ozdobíme čokoládovou polevou. Skladujeme v chlade.

 

Komentáre

 
 

Podobné články