Jemná mandľová bábovka

Uložiť (0)
ClosePrihlásenie

Nemáte účet? Zaregistrujte sa

Ingrediencie

  • 250g hladkej múky
  • 150g mletých mandlí
  • 100g masla
  • 150g SweetFamily kryštálového cukru
  • 100ml smotany na šľahanie
  • 1/2ČL mandľovej arómy
  • 3 vajíčka
  • 1 balík kypriaceho prášku
  • práškový cukor SweetFamily na posypanie

Postup

Rúru si predhrejeme na 180°C. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajíčka, mandľovú arómu a prilejeme smotanu na šľahanie. Múku zmiešame s kypriacim práškom a mletými mandľami, pridáme k zmesi a premiešame. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou a pomocou lyžice do nej rovnomerne rozotrieme cesto. Dáme piecť na cca 50 minút a ak by počas pečenia príliš hnedol vrch, tak prikryjeme papierom na pečenie.

Po upečení vyberieme a necháme pár minút chladnúť vo forme a potom opatrne vyklopíme na tanier. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

Zdieľať

Vložiť komentár