Ingrediencie

250 ghladkej múky

150 gmletých mandlí

100 gmasla

150 gSweetFamily kryštálového cukru

3vajíčka

100 mlsmotany na šľahanie

1balík kypriaceho prášku

pol lyžičky mandľovej arómy

práškový cukor SweetFamily na posypanie

Jemná mandľová bábovka

AngieBakes - 11.01.2019 07:46  

Rúru si predhrejeme na 180°C. Maslo vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme vajíčka, mandľovú arómu a prilejeme smotanu na šľahanie. Múku zmiešame s kypriacim práškom a mletými mandľami, pridáme k zmesi a premiešame. Formu na bábovku vymažeme maslom a vysypeme múkou a pomocou lyžice do nej rovnomerne rozotrieme cesto. Dáme piecť na cca 50 minút a ak by počas pečenia príliš hnedol vrch, tak prikryjeme papierom na pečenie.

Po upečení vyberieme a necháme pár minút chladnúť vo forme a potom opatrne vyklopíme na tanier. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom.

 

Komentáre

 
 

Podobné články